Mi az a chili paprika?

Tartalomjegyzék:

Mi az a chili paprika?
Mi az a chili paprika?

Videó: Mi az a chili paprika?

Videó: Mi az a chili paprika?
Videó: Hogyan hat rád a csipős paprika? 2024, Március
Anonim

A Nahuatl chīlliből származó chili paprika a Capsicum nemzetségbe tartozó növények bogyós gyümölcse, amely az éjszakai paprika, a Solanaceae család tagja. A chili paprikát sok konyhában széles körben használják fűszerként, hogy csípős "hőt" adjon az ételeknek.

Mi számít chili paprika?

Chili paprika, a nagyon csípős, csípős paprika fajták és fajták bármelyike a nádvirágfélék családjába (Solanaceae). … A legelterjedtebb chili paprika közül sok a Capsicum annuum fajtája, köztük a cayenne, a jalapeño, a serrano és a thai chili paprika. A legcsípősebb chili paprika némelyike a C. fajtája

A chili paprika ugyanaz, mint a jalapeño?

Botanikailag nincs különbség a jalapeno és a chili paprika között.

Minden chili paprika csípős?

Csípős chili paprika 100 001 és 350 000 Scoville hőegység között. A chili paprikának számos fajtája létezik, és régiónként gyakran más-más nevük van. Íme egy lista a sokféle csípős chili paprika közül a világ minden tájáról.

Mi a legenyhébb chili paprika?

A legenyhébb paprika, mint például az édes kaliforniai paprika és a cseresznyepaprika a Scoville-skála alján található. Középen olyan paprika található, mint a Serrano, a sárga csípős viaszpaprika és a piros cayenne paprika. A hőskála legmelegebb végén a Habanero és a Scotch Bonnet található.

Ajánlott: